Tippek és trükkök, hogy hó végén is maradjon a pénztárcában!

Spóroljunk!

Hogyan sportoljunk 0 Ft-ból?

Tippek kezdőknek #8

2017. február 06. - Példa Péter

kondipark.jpg

Bizonyára sokan már nekiláttak újévi fogadalmaik megvalósításának, és annak rendje és módja szerint megvásárolták fittnesz-bérletüket, és lelkesen vagy kevésbé lelkesen de végzik a különböző gyakorlatokat egy sportosabb testalkat reményében. Ugyanakkor biztos vannak még olyanok, akik vonakodtak ennek hozzákezdeni. Ennek egyik oka az lehet, hogy a fitnesz-bérletek egyszerűen drágák. Nos, nekik van egy jó hírem: lehetnek fittebbek 0 Ft-ból is.
Lássuk is, hogyan:

1. A futás
A sportolás talán legegyszerűbb és legköltséghatékonyabb módja a futás. Szinte nem kell hozzá semmi, csak a két lábad, és irány bármelyik park, patak part, futókör, bármi. Persze sokan most biztos közbeszólnának, hogy na de hát a cipő! Egy jó futócipő az milyen drága! És valóban, egy profi futócipő nagyon drága. De ha a suliban senki nem csinált ebből nagy ügyet, futni pedig mégis kellett testnevelés órán, akkor most is megteszi az alkalmankénti futáshoz bármilyen edzőcipő a gardróbból. Ha pedig az időjárás miatt aggódsz, jobb ha tudod, a rendszeres testmozgás segít a kemény hidegek elviselésében is.

2. Az otthon végzett gyakorlatok
Mivel ezt a bejegyzést is olvasod valahogy, feltételezem, hogy van internet hozzáférésed, és ezzel máris megnyílt a lehetőség felfedezni a talajgyakorlatok sokaságát mondjuk a Youtube segítségével, de számtalan cikk és weboldal született már a témában. A legtöbb gyakorlathoz nem is szükséges semmilyen olyan kiegészítő, ami már ne lenne jó eséllyel a birtokunkban. Például pusztán egy szőnyeg (és akár egy ágy) segítségével legalább egy tucat féle hasizom gyakorlatot tudunk elvégezni.

3. A szabadtéri kondiparkok
Manapság, mikor minden újépítésű vagy felújított játszótér és park mellé szabadtéri kondiparkot is létesítenek, az erősítésre sem lehet kifogás. Budapesten gombamód szaporodnak, de vidéken is egyre több helyen találunk az egyszerűbbektől az egész komplex parkokig. Ha tudsz jó helyeket a városodban, nyugodtan írd meg kommentben!

4. A Jessica Day módszer
A fenti szereplő a New Girl című sorozatban fejtette ki saját megoldását a problémára: egyes fitnesz-termekben az első alkalom ingyenes, így ezt kihasználva teremről-teremre járva meg lehet úszni a teremben való edzést 0 Ft-ból! Persze ez egy amerikai nagyvárosban egyszerűbben kivitelezhető, míg nálunk még a fővárosban is elég hamar végére érnénk az ilyen akcióval rendelkező termeknek, úgyhogy ezt ne vegyétek komolyan!

Szóval viccet félretéve, az első három módszer egész biztosan alkalmas rá, hogy akár 0 Ft-ból fittek legyünk, csak elszántság kérdése. Személyesen is szoktam látni egy fiatalembert, aki heti többször egy parkolóban a betonon(!) edz, egy-két, a lakásból kivitt sámli/szék segítségével. Úgyhogy nincs több kifogás!

A bejegyzés trackback címe:

https://sporoljunk.blog.hu/api/trackback/id/tr5612184058

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása