Tippek és trükkök, hogy hó végén is maradjon a pénztárcában!

Spóroljunk!

4 egyszerű trükk amivel sokat spórolhatsz

Tippek kezdőknek #6

2016. december 02. - Példa Péter

sb_4trukk.jpg

1. Feküdj korábban, kapcsold le a lámpát hamarabb!
Sokan vagyunk, akik ún. éjszakai bagoly típusúak vagyunk. Vagy önszántunkból - játék, csevegés, ne adj Isten blogolás miatt - vagy kevésbé önszántunkból, pl. munka miatt éjszakába nyúlóan ülünk a számítógép előtt. És mindezt általában felkapcsolt lámpánál tesszük. Nos, amíg nincs eldöntve a manapság felkapott időzónák és időszámítások sorsa, jobban tesszük, ha mi magunk alkalmazkodunk a nappali fényhez. Sokat spórolhatunk vele, ha korábban fekszünk és inkább korábban kelünk, amikor már amúgy is világos van, főleg így télen.

2. Nézd át a szolgáltatóid díjcsomagjait. Néha találhatsz kedvezőbbeket!
A legtöbb szolgáltatónál/szolgáltatásnál két év a szokásos hűségidő, azonban ez elég hosszú időtartam. Ezen idő alatt sok minden változhat. Lehet, hogy a te csomagodat már kivezették a kínálatból, vagy egyszerűen csak létrehoztak egy kedvezőbbet. Ha a hűséged nem díjcsomaghoz kötött, de különösen ha már egyébként is lejárt a hűségidőd, érdemes legalább félévente átböngészni az aktuális csomagokat minden egyes szolgáltatónál, akivel szerződésben állsz.

3. Alufólia/ételfólia helyett uzsidoboz!
Ha szoktál magadnak munkahelyre reggelit vagy uzsonnát csomagolni, esetleg iskolás gyermek apukája/anyukája vagy, érdemes beruházni egy szimpla (nem feláras Disney-s) uzsidobozra. Ebbe praktikusabban és hosszú távon kifizetődőbben tudsz szendvicset pakolni. Kb. két csomag alufólia árából meg is van.

4. Szatyor helyett vászontáska - és mindig legyen nálad!
Hasonló elvből mint az előző pont: érdemes minden fogyóterméket tartósra cserélni. A boltokban 80 Ft körüli áron mérik a nylon táskát, ami egyrészt sok, másrészt amúgy is környezetszennyező. Sokkal jobban megéri egy erős, tartós, mosható, környezetbarát vászontáska! Természetesen mindig legyen nálad, különben nem sokat ér! (A nagyon picire összehajtható műanyag alapú táska (pl. IKEA-ban kapható fajta) is megteszi tartósság szempontjából.)

A bejegyzés trackback címe:

https://sporoljunk.blog.hu/api/trackback/id/tr6912015430

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

gatti979 2016.12.03. 16:00:38

A legjobb spórolás az ha többet keresünk...

Eltévelyedés · http://gumimacik.blog.hu/ 2016.12.03. 16:18:38

ez most komoly volt? Viccnek picit durva. Hogyaszongya vigyek szatyrot. Azért ebből nem lesz hamar S Merci.
És még a szendvics is olcsóbb dobozban. Azta.

Ésakkor oldaldobozban bíztat arra, hogy kövessem fészbukon MÉG TÖBB tartalomért.
Mégis mit várhatok? Mi jöhet még itt? Ha kevesebbet eszek, akkor tovább elég a borsófőzelék?

Ha ebből pénzt remélsz, akkor... nem lesz
Ha ezért fizetnek, akkor... nem sokáig.
Ha ezt őszinte segítségképp írod, akkor... a legszomorúbb.

xclusiv 2016.12.04. 01:11:05

@Eltévelyedés: pedig a szatyros téma nem is akkora hülyeség. Nálam mindig van a táskámban 2-3-4 nylon zacskó, minimál helyet foglal. (Legutóbbi tesco rendeléskor 9 zacskóban hozták ki a cuccot, szóval nem is nagyon kell rá költeni, csak eltenni. Már ha nem dzsuvás mert akkor szemét, és nem nedves, mert akkor hagyni kell kiszáradni.)

Ha melóból hazafelé megyek bevásárolni, akkor csak előveszem és belepakolok, otthon pedig kipakolás után visszarakom. Nyilván ha hűtött cuccot hoztam benne akkor csak kiszáradás után. Én így tolom, pedig megengedhetném magamnak hogy mindig vegyek 1-2 zacskót.

De szinte mindig látok olyan embereket, akik megveszik a legolcsóbb felvágottat, a legolcsóbb kólát, stb., és vesznek mellé egy vagy több szatyrot vagy papírzacskót 30-50-70 Ft-ért darabonként. És nyilván nem az S Merci árát vesztik el ezen, de ugyanennyi pénzből mondjuk vehetnének ugyanott jobb minőségű ételt ugyanannyiért. Vagy többet a legolcsóbból.
De nekik nem olyan egyértelmű az, hogy nettó pénzpazarlás megvenni egy vagy több zacskót bevásárlásnál aztán otthon meg kidobni a szemétbe.

Ha csak egy ember is észbe kap ezt olvasva akkor már megérte ez az amúgy szar post.

Eltévelyedés · http://gumimacik.blog.hu/ 2016.12.04. 09:02:27

@xclusiv: Persze, nem hülyeség, csak felesleges - akinek ennyi sütnivalója sincs, azon egy ilyen poszt nem segít. Tudom, sok kicsi sokra megy, de ha nagyon brutálisan költöd a pénzt szanyorra, akkor az 500 ft havonta.

xclusiv 2016.12.04. 22:50:28

@Eltévelyedés: azt az 500-at vitatnám. Ma elmentem bevásárolni 1 zacskóval, de találtam valamit jó áron szóval bevásároltam belőle, az meg már nem fért bele abba amit vittem. 120 Ft volt a zacskó. De mindegy, a lényeg hogy a fölösleges pénzköltés fölösleges.
süti beállítások módosítása