Tippek és trükkök, hogy hó végén is maradjon a pénztárcában!

Spóroljunk!

Tippek kezdőknek #5

A közeli lejáratú termékekről

2016. október 18. - Példa Péter

akcios_termekek.jpg

A közel lejáratú termékek. Igen, ezeket szeretjük nagyon, mondanom sem kell. Főleg, ha nem felejtik el valamilyen százalékos kedvezménnyel felhívni rájuk a figyelmet. Sajnos olyan is van, hogy már egy hete a polcon "felejtődött" egy lejárt termék, de most beszéljünk a jó oldaláról a szavatossági időnek. Hiszen ennek közeledtével jobb helyeken 20-30 de akár 50%-os kedvezményekbe is beleszaladhatunk, úgy, hogy akár még 1-3 napig is eláll az adott termék. Persze olyan is van, hogy nem sikerült az üzletnek jól menedzselnie ezeket a termékeket, és mikor még húsz karton áll hegyekben a holnap lejáró túró rudiból, akkor a -50%-os címke helyett még mindig csak a -20%-osat sikerül ráaggatni. Aztán ami meg megmarad, mehet a kukába. Néha (a tudatos vásárlást már jól gyakorlók most ne figyeljenek ide) már sajnálatból veszek meg egy-egy terméket ilyenkor, mert tudom, hogy úgysem fogy el a másnapi lejárati időig.
De a lényeg, hogy itt nagyon jó termékeket lehet kifogni. A vasárnapi zárvatartás egyetlen (vásárlói szemmel) pozitív hozadéka is ez volt, hogy halászni lehetett a termékeket, hisz egy nappal több olyan nap volt, mikor nem volt alkalom eladni a terméket. Logikus, hogy így több minden felhalmazódhat, hátha még valamilyen ünnep nap is volt előtte vagy utána. Az fenti képen is egy ilyen bőséges napot örökítettem meg. Akár egy teljes napi étkezést összelehetett volna hozni csak ezekből. Számos helyet külön helyre gyűjtik össze ezeket a termékeket, így könnyen tudunk válogatni. Nem ritkák a drága sajtok féláron, félkész ételek 20-30% kedvezménnyel, vagy valamilyen minőségibb tejtermék leárazva. Ha szerencsénk van, lesz olyan, ami amúgy is rajta volt a bevásárló listánkon, ha nincs ilyen, ez esetben akkor is érdemes válogatni - persze csak ésszel! A lényeg tehát, hogy vásárlás közben sose felejtsük el csekkolni a közeli lejáratú pultot!

A bejegyzés trackback címe:

https://sporoljunk.blog.hu/api/trackback/id/tr3611817345

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

2016.10.19. 02:55:44

Kb 5 éve átfutottam egyszer az egyik Tesco lejárathoz közeli élelmiszereit. Rámjött a hányinger. Zöld szélű szalámi, sonka, parizer, kiolvadt, majd újrafagyasztott sz@rok, ilyesmik. Brutális. Voltak kaviárok, lazacok is ott leárazva, mert azokat teljes áron senki se veszi meg Magyarországon.

Köztudott, hogy a multik és a nemzethy élelmiszerláncok is mindent átdátumoznak, átcsomagolnak, amíg nem rohad szét, addig el kell adni.
A multis managerek ki is adják az alkalmazottaknak, hogy nincs selejt, veszteség, mindent el kell adni. Ennek tudatában úgy gondolom, hogy a lejáratközeli termékek már túl vannak pár átdátumozáson.

Úgyhogy csak óvatosan.

Genius2 2016.10.19. 07:15:41

Csak olyan terméket szabad venni, amit nem tudnak könnyen átdátumozni. Én tudom melyek ezek.

Boka1 2016.10.19. 08:12:58

Maksa 20 éve megmondta, hogy akkor kell a kávét megvenni, amikor a brazilok a tengerbe öntik. Csak jól meg kell egyezni a búvárokkal.

Hujber Tünde · http://egyszeruen.blog.hu 2016.10.19. 11:33:36

Az én boltom, ami pedig elég nagy, nagyon jól menedzseli a termékeket. Soha nincs más közeli lejáratú termék, csak joghurt raklapszám. Esetleg némi eredetileg méregdrága luxuscikk, mint kaviár meg ilyenek, ami viszont egyrészt még leárazva is drága, és amúgy se kellene.
süti beállítások módosítása