Tippek és trükkök, hogy hó végén is maradjon a pénztárcában!

Spóroljunk!

Tippek kezdőknek #4

Egy gyors, de annál fontosabb tipp

2016. október 10. - Példa Péter

pekaru_pult.jpg

Van egy nagy igazság, amit talán már tapasztaltatok Ti is, de nem árt néha elismételni, mert az ember hajlamos újra és újra elkövetni ezt a hibát: NE MENJ ÉHESEN VÁSÁROLNI. Ez az egyik legalapvetőbb hiba, amit el lehet követni. Ekkor ugyanis az elménk mindent megkíván, félre dobja (későbbiekben itt is elsajátítható, vagy már elsajátított) tudatos vásárlási technikákat, és egyszerűen csak azon kapod magad, hogy átgondolatlanul tele raktad a kosarad minden jóval. "Hmm, de rég ettem kekszet! Hmm, de jól néz ki ez a puding!". Aminek a magas végösszeg mellett további hatásai lehetnek:

  • az eltervezett étkezések felborulása,
  • az ebből következő lelkiismeret-furdalás,
  • az eshetőség, hogy valami rád romlik,
  • a diétád/speciális étrendedbe való belerondítás,
  • esetleg egy kiadós gyomorrontás.

Értelemszerűen az a megoldás, hogy jól lakottan, de legalább is nem éhesen kezdünk bevásárolni. (Megjegyzem, valóban az sem jó, ha épp egy kiadós ebéd után térünk be vásárolni, mert nem lesz kedvünk semmit megvenni, talán még azt se kívánjuk majd, amit előzőleg oly nagy kedvvel írtunk fel a bevásárló listára.)

A bejegyzés trackback címe:

https://sporoljunk.blog.hu/api/trackback/id/tr37518902

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása